Activitati
 

 

..Vizitand localitatea noastra, pe langa vizitarea monumentelor istorice si ale Muzeului de Arheologie, mai aveti si alte oportunitati pentru petrecerea timpului liber .
Pentru amatorii de drumetii se pot organiza deplasari in zona muntilor Tarcului si muntilor Poiana Rusca, unde pe langa zona splendida pe care a-ti putea sa o vedeti in diferite perioade ale anului puteti zabovi la cules de muguri de brad (pentru a putea sa preparati cu ajutorul nostru siropul de mugure recomandat pentru caile respiratorii ) afine, zmeura si mure (pentru gemuri, compoturi si siropuri din aceste fructe) ciuperci si alune de munte pentru consumul de moment sau pentru pastrare (uscate) pe timp de iarna.

..Perioada pentru acestea este:
- iunie - octombrie, pentru ciuperci
- septembrie pentru alune
- august - septembrie pentru afine, mure si zmeura
- iunie pentru mugure de brad .

..Va putem ajuta sa va faceti dumneavoastra toate aceste produse (sirop, gem sau compot).
In perioada cercetarilor arheologice de la Ulpia Traiana se pot organiza actiuni de voluntariat in cadrul sapaturilor care se desfasoara in perioda 15 iunie – 31 august (pentru acesta se presupune anuntatrea cu cel putin 10 – 15 zile inainte pentru a primii acceptul specialistilor cercetatori).
Pescuitul pe raurile de munte si ses se pot efectua si in aceasta zona bineinteles dupa ce seachita o taxa care este perceputa de ocolurile silvice
(40 – 100 / zi ).
In jurul datei de 18 septembrie, in incinta amfiteatrului au loc manifestari folclorice si simpozioane cu ocazia zilei de nastere a imparatului Traian, aceasta fiind si o sarbatoare a satului care are loc an de an dupa 1992.

In perioada de iarna, se pot face plimbari cu sania trasa de cai in imprejurimi sau la partia de schi din Retezat (la 20 km distanta).
,,Taierea soricului,, sarbatorile de Craciun si Anul Nou sunt si acestea printre activitatile care va pot face sa zaboviti o perioada in comuna noastra.

 

 
.